O nama

Objekat u kome se pružaju usluge domskog smeštaja za odrasla i starija lica nalazi se u centru Melenaca u blizini najvećeg slanog jezera u Srbiji koje je poznato po svojoj lekovitosti i poznatog banjskog lečilišta, specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ .

Dom je udaljen stotinak metara od raskrsnice kojom se iz Zrenjanina jednim pravcem ide prema Kikindi a drugim prema Bečeju i obrtno za Zrenjanin, Novi Sad, Beograd. Prelep park, šetalište, crkva, pošta, banka, ambulanta, škola, prodavnice, kafići, autobuska stajališta udaljena su od objekta nepunih 200 metara. Autobuske veze u oba pravca su česte, kako radnim danom, tako i vikendom. Drveće i održavani travnjaci ispred kuća stvaraju utisak prave zelene oaze čiji mir i tišinu narušavaju samo cvrkuti ptica i poneki automobil. Bez velikog saobraćaja i industrijskih zagađivača, kvalitet vazduha upotpunjuje sliku o veoma dobroj lokaciji ustanove socijalne zaštite Doma za stara lica „STARO ZABAVIŠTE“.

Prilaz objektu je asfaltni sa nekoliko parking mesta i pristupačan je za nesmetan dolazak vozila sa korisnicima koji se otežano kreću. Sam objekat se nalazi na uglu.

Na prilazima su postavljene rampe za invalidska kolica. Objekat raspolaže velikim uređenim i ograđenim dvorištem pogodnim za rekreaciju korisnika i radno okupacione aktivnosti u lepšem delu godine. Prizeman je, suv, zvučno i termoizolovan, a sistem centralnog grejanje omogućava u zimskom periodu ujednačenu i odgovarajuću temperaturu.

Raspolaže sa kompletnom infrastrukturom koju Melenci mogu da ponude: struja, vodovodna i kanalizaciona mreža, gas, fiksna telefonija, kablovska televizija, internet.

Objekat raspolaže sa jedanaest soba za smeštaj korisnika u kojima svaka ima televizor (jedna jednokrevetna, šest dvokrevetnih, tri trokrevetne, jedna četvorokrevetna), prostorom za dnevni boravak i obedovanje, kupatilima sa odvojenim toaletima za korisnike, kuhinjom, vešernicom i nekoliko ostava. Trpezarija ima dovoljan broj mesta za obedovanje prisutnih korisnika, a dnevni boravak omogućava nesmetano odvijanje radno okupacionih sadržaja i drugih planiranih aktivnosti kao i praćenje televizijskog programa. Podovi su prekriveni laminatnom oblogom izuzev kupatila i koridora u kojima su postavljene neklizajuće keramičke pločice. Poseduje prostor za prijem posetilaca.

Pružalac usluge obezbeđuje uslove za smeštaj, negu, rekreaciju i radno okupacione aktivnosti kao i susrete i kontakte sa članovima porodice i drugim licima od značaja za korisnika. Sarađujemo sa udruženjima penzionera i ustanovama iste delatnosti iz bližeg okruženja.

Dom za stare Staro zavavište

DOM ZA STARE STARO ZABAVIŠTE
Adresa: Braće Barnić 45, Melenci
Telefon: 069/ 029-70-09
E-mail: starozabaviste@gmail.com
Vreme posete: od 14 do 16 časova

DOM ZA STARE STARO ZABAVIŠTE